Valeriusstraat 65 | Leeuwarden058 213 95 46info@bloemenhetwesten.nl

 

Geschiedenis

Al op jonge leeftijd wilde ik bloemist worden en hielp mijn vader na schooltijd vaak in de bloemenkiosk aan de Vrouwenpoortsbrug. Toen ik ongeveer 15 jaar was, ging ik al op pad met mijn vaders bakfiets en zijn ventvergunning want ik mocht eigenlijks nog niet eens venten wegens mijn jonge leeftijd.

Later zijn we gaan zoeken om ook een standplaats voor mij. Die vonden we op de hoek van de Sint Jacobstraat – Nieuwstad vlak bij de waag. In het centrum van de stad. Ik stond daar in een nieuwe kiosk van twee bij vier meter, midden in het drukke centrum. Alleen we verkochten daar zo weinig, en de gemeente vond ook dat we daar weg moesten, dus we gingen op zoek naar een andere standplaats.

DSCF0115

De eerste zaak aan de valeriusstraat

Die vonden we, aan de rondweg, Valeriusstraat, en daar kregen we toestemming van de gemeente. Dat begon meteen goed te lopen en we kregen het steeds drukker. Ondertussen heb ik mijn diploma’s gehaald in de avonduren en een dag in de week naar school.

DSCF0116
De tweede zaak aan de valeriusstraat

Na mijn dienstplicht ben ik voor mezelf begonnen. Ik liet weer en nieuwe kiosk bouwen (groter). Na enige jaren bleek die kiosk te klein, dus liet ik weer een grotere bouwen met aparte werkruimte. Daar heb ik en later ook mijn vrouw 25 jaar met plezier in gewerkt. We hoorden omstreeks 2002 via geruchten dat de gemeente plannen had, zo moesten op korte termijn de losse kiosken van de rondweg verdwijnen en er moesten vaste winkels komen. We zijn toen met de gemeente om de tafel gegaan en zijn het eens geworden.

DSCF0131
De derde zaak aan de valeriusstraat

We hebben toen de grond gekocht van de gemeente, en deze nieuwe zaak laten bouwen.
Het resultaat ziet u op onze website, we hebben het zo druk gekregen dat er een medewerkster bij moest.

 

Toekomst

Mijn zoon Dirk voelt er veel voor om de zaak ter zijne tijd voort te zetten zo dat het een echte familie bedrijf wordt. Op dit moment doet mijn zoon Dirk de opleiding voor bloemist in een werken-leren constructie bij ons in de zaak. Zodat hij straks de klanten door zijn vak deskundigheid nog beter van dienst te kunnen zijn. We hopen nog vele jaren, onze klanten van dienst te mogen zijn.

buiten aanzicht bloemen boetiek voorjaar
Heden de vierde zaak aan de valeriusstraat

 

 

Menu